Een terras van hout

Ben je uitgekeken op je terras met saaie betontegels of ouderwetse grindtegels? Is het terras verzakt of vind het onderhoud lastig omdat onkruid welig tiert tussen de kieren en naden van de tegels? Denk dan eens aan terras van hout. Hout is een natuurlijk materiaal met een warme uitstraling en het past in iedere tuin. Of je keuze nu uitgaat naar een formele tuin met strakke lijnen of een meer natuurlijke met ronde vormen. Hout past altijd.

Welk soort hout is geschikt

Alle sterke en harde houtsoorten zijn in principe geschikt. Het is wel belangrijk dat het hout dat je gebruikt van hoge kwaliteit is, dat het bestand is tegen zwammen en schimmels en slijtvast is. Je terras moet immers een hele tijd mee. Hardhouten vlonderplanken, die je bijvoorbeeld kunt vinden bij de Hardhout discount, is een goede keuze voor de realisering van je terras.

Onderhoud hardhout

Misschien denk je dat een houten terras heel veel onderhoud vraagt. Maar wanneer je kiest voor hardhout valt dat allemaal best mee. In principe hoef je het hout niet eens te behandelen. In de loop der tijd treedt er, onder invloed van zonlicht, een mooie vergrijzing op. Af en toe reinigen en eventueel groene aanslag verwijderen is alles wat je hoeft te doen.
Overigens vind je hardhout in verschillende kleuren, zowel licht als donker maar er zijn ook roodachtige tinten. Uiteraard kun je het hout ook in de olie zetten of beitsen. Het is maar net wat je zelf mooi vindt.