Een traplift kopen voorkomt verhuizen

Als u of uw partner minder mobiel worden en trappen lopen lastig of onmogelijk wordt, betekent dat nog niet dat u moet verhuizen. U woont samen heerlijk in uw huis. Op de eerste etage zijn de slaapkamers en badkamer te bereiken via de trap. Dat is bij de meeste huizen in ons land zo. Als u ouder wordt kan het zijn dat u door bij voorbeeld een ongeluk of slijtage minder mobiel wordt. Het zou toch erg jammer zijn als u om die reden uw vertrouwde plek moet verlaten.

Een traplift biedt een uitkomst

Als u of uw partner de slaapkamer via de trap niet meer kunnen bereiken kan een traplift kopen de oplossing zijn. Er zijn diverse soorten trapliften te koop die speciaal aangepast kunnen worden aan uw specifieke situatie. En trapliften zijn er ook voor bijna iedere trap. Of het nu een rechte, gebogen of hele smalle trap is; ze passen bijna altijd. In feite is het ook niet meer dan een stoel of plateau dat via een mechanisme naar boven of beneden beweegt. Die stoel is dan weer vastgezet op een rails op de bestaande trap.

Is een traplift wel veilig?

Trapliften zijn er in verschillende soorten en maten. Maar welke ook in uw huis wordt geplaatst; veiligheid staat voorop. Alle trapliften kennen zeer strenge veiligheidseisen en worden ook streng gecontroleerd. Op iedere traplift zitten veiligheidsmaatregelen zoals een startblokkering, een veiligheidsgordel en een noodstop. Verder zijn de meeste trapliften uitgerust met een sleutel zodat u er zeker van bent dat de lift niet ongewenst gebruikt wordt.