Ik wil een houtkachel kopen

U heeft een prachtig huis en wilt in de woonkamer genieten van een brandend houtvuur. De geur en knusse sfeer zorgen voor een verrijking van uw woongenot. Het prikkelt uw zintuigen en zorgt voor een ontspannen sfeer. Wat is er nou leuker dan met je vrienden rondom het haardvuur te zitten en te genieten?

Een houtkachel puur voor de gezelligheid

Er zijn verschillende vormen van houtkachels te koop. Afhankelijk van de ruimte waar u de houtkachel wilt plaatsen kunt u kiezen uit vrijstaande of inbouw kachels. De plaatsing is wel afhankelijk van de aanwezigheid van een schoorsteen. Als deze niet aanwezig is moet u uitzoeken of een rookkanaal kan worden aangelegd. Een bestaand rookkanaal dient regelmatig gecontroleerd te worden op bijvoorbeeld scheuren. Een houtkachel kopen puur voor de warme sfeer hoeft niet heel duur te zijn. Meestal kunt u de keuze dan al beperken tot een gietijzeren model.

Waar moet u aan denken bij een houtkachel kopen?

Als u de houtkachel enkel voor de gezelligheid wilt gebruiken is het nog steeds belangrijk het formaat af te stemmen op de te verwarmen ruimte. Daarnaast is de veiligheid van groot belang. Laat u goed informeren over hoe u een goed vuur stookt en welke houtsoorten het beste kunnen worden gebruikt. Niet alle soorten hout die vaak op internet worden aangeboden zijn even milieuvriendelijk. Staat u ook even stil bij uw omgeving. Afhankelijk van waar u woont wordt niet iedereen blij van de geur van gestookt hout.