Deze auto's kunnen gemakkelijk aangepast worden om meer pk's te produceren dan een verstandig mens ooit nodig zou hebben.

Sinds het eerste voertuig werd uitgevonden, hebben autofabrikanten voortdurend de grenzen van snelheid, rijgedrag en prestaties verlegd. En hoewel de behoefte aan snelheid geassocieerd wordt met prestatiegerichte platforms, is de competitieve geest zo natuurlijk dat hij zijn weg gevonden heeft naar de harten en geesten van gewone consumenten.

Enthousiastelingen en tuners hebben een onwrikbare vooruitgang laten zien door het eindeloze streven naar vermogen. Het idee is dat elk grammetje een rol speelt om de auto zo snel en betrouwbaar mogelijk te maken. Hoewel bijna elk platform aangepast kan worden, hebben sommige uitmuntende modellen naam gemaakt omdat ze vrij betaalbaar zijn en relatief gemakkelijk te modificeren. Vereenvoudigde platforms en intuïtieve technologie zijn de voornaamste kenmerken van deze auto's. Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele van de beste wendbare voertuigen aller tijden.

Ford Mustang

De aftrap van de lijst wordt gegeven door een van de coolste muscle cars aller tijden, de Ford Mustang. De meeste Mustang modellen genereren een indrukwekkend vermogen. De modellen die met Ecoboost komen zijn echter goedkoper, en hun motoren hebben minder cilinders. Anderzijds komt de top-spec V8 versie met een supercharger, en tussen die twee uitersten zitten natuurlijk aangezogen V8's.

Het Mustang merk garandeert een optie voor elke bestuurder. En hoewel de V8 motoren voortreffelijk zijn voor tuners, zijn de kleinere aandrijflijnen over het algemeen beter af te stellen en aan te passen, dankzij de aangepaste ECU. De grotere V8 motoren leveren veel betere prestaties.

Tip: Remus Uitlaat Shop NL | Remus Exhaust Sportuitlaat & Einddemper

Chevrolet Camaro SS

De Chevrolet Camaro is nog zo'n pony car die een plaatsje op deze lijst verdient. De auto is al sinds zijn introductie in de jaren '60 de favoriet van de meeste gearheads. Elke nieuwe generatie komt met meer verfijning en meer vermogen.

Een van de dingen die Chevy Camaro bezitters je nooit zullen vertellen is dat het een van de gemakkelijkste auto's is om te bezitten. En het proces om hem af te stellen is vrij eenvoudig – wat onderdelen, een paar gereedschappen, en een paar uur werk moeten voldoende zijn. Bij het verlaten van de fabriek wordt de Camaro SS aangedreven door een 6.2-liter V8 motor die er een behoorlijke 426 paardenkrachten uitperst en de kwartmijl in ongeveer 13 seconden haalt. De supercharger voegt ongeveer 300 paardenkrachten toe aan wat al een monster van een auto is.

Volkswagen Golf GTI

Toen de Golf GTI voor het eerst op de markt kwam, zette hij een trend in die tot op de dag van vandaag standhoudt – sportiviteit en praktische bruikbaarheid. Natuurlijk zijn de recente generaties veel groter en zwaarder, maar ze komen met een gezonde verbetering in prestaties.

Het basismodel Volkswagen Golf is uitgerust met een aandrijflijn die bij modificatie een paar extra pony's kan uitmelken. Tuners hebben echter ontdekt dat de GTI gemakkelijk 450 paardenkrachten kan bereiken zonder drastische veranderingen aan de motor.

BMW 3 Serie

Hoewel aangepaste BMW's iets ingetogener zijn dan hun tegenhangers, is het toch goed op te merken dat de 3 Serie een van de populairste en tuner-vriendelijkste gamma's aller tijden is. Tussen 1997 en 2006 produceerde BMW enkele van de meest onberispelijke sedans, cabriolets en coupés op de markt, en als gevolg daarvan kreeg de 3 Serie erkenning bij liefhebbers.

De trend van het gevestigde Europese model werd overdreven met behulp van aftermarket modificaties. Het mooiste is dat de 3 Serie modellen alle veranderingen aankonden die in de fabriek en in tunerwinkels in opdracht gegeven werden.

Uitgelicht: Wagner Tuning Shop Nederland | High Performance Intercooler

Mitsubishi Lancer Evolution

De Mitsubishi Lancer Evolution, die in 1992 werd gelanceerd, was een van de populairste voertuigen. Hij was beroemd om zijn 2.0-liter turbogeblazen lijn-viercilinder motor, en bovendien werd zijn vermogen op alle wielen overgebracht. Deze kenmerken, en ook zijn styling cues, stalen de harten en geesten van gearheads over de hele wereld.

Mitsubishi beweerde dat de auto een behoorlijke 276 paardenkrachten produceerde. Het werd echter bekend dat de fabrikant het vermogen van het model omlaag haalde om aan de toen geldende wetgeving te voldoen. Niet alleen was hij krachtiger dan ze beweerden, maar hij kon ook gemakkelijk getuned worden om meer vermogen te produceren dan iemand ooit realistisch gezien nodig zou hebben, wat hem meteen een hit maakte onder tuners.

Subaru Impreza WRX STI

Subaru introduceerde het Impreza WRX model om te concurreren met de Mitsubishi Lancer Evolution, en in veel opzichten deed hij dat ook. De WRX bood een verscheidenheid aan aantrekkelijke trekjes, die allemaal aantrekkelijk waren voor gearheads. En hoewel hij in 2002 in Noord-Amerika op de markt kwam, was het pas in 2003 dat het STI model de staten sierde.

De STI was gewoon een iteratie van het vorige model met een op prestaties gerichte blik. Automobielzaken begonnen kennis te nemen van alle aerodynamische pakketten en de verbeterde aandrijflijnen die de Impreza bood. De STI produceerde in voorraadvorm tussen 280 en 320 paardenkrachten, maar kon monstercijfers uitdelen na een paar modificaties.

Mazda Miata

Geproduceerd door de Japanse fabrikant Mazda, heeft de Miata sinds zijn introductie in 1989 een plaats veroverd tussen de best verkochte sportwagens. Behalve zijn ongelooflijke prestaties was hij ook betrekkelijk gemakkelijk te modificeren.