Een auto kopen is niet iets dat je binnen enkele minuten besluit en een aankoop waar de meeste mensen wel tijd aan besteden om er zeker van te zijn dat ze de juiste beslissing nemen. Het gebeurt steeds vaker dat zowel particulieren als ook bedrijven zich niet alleen beperken tot de Nederlandse markt, maar zich steeds vaker oriënteren op auto’s uit het buitenland.

 

Naast auto’s uit België zijn er steeds meer mensen die een auto uit Duitsland importeren en dit beperkt zich niet tot mensen die in aan Duitsland grenzende provincies wonen. Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het importeren van een auto en daarnaast is het importeren een stuk gemakkelijker geworden dan voorheen, waardoor steeds meer mensen hiervoor kiezen.

Uitgelicht: https://easyimport.nl/auto-importeren-belgie/

 

Importeren is makkelijker dan voorheen

Vroeger werden er weleens auto’s geïmporteerd, maar dat viel bijna te verwaarlozen ten opzichte van de honderdduizenden auto’s die tegenwoordig op jaarbasis het land binnenkomen. De particuliere markt is op dit gebied ontzettend ontwikkeld.

 

Dit komt vooral door het feit dat de drempel om een auto uit het buitenland te halen een stuk kleiner is geworden, omdat er diverse importeurs zijn die particulieren assisteren en helpen met het importproces vanaf de koop in het buitenland tot het op naam zetten bij het RDW. Deze importbedrijven vragen uiteraard een vergoeding voor hun diensten, maar onder aan de streep blijft er in de meeste gevallen nog altijd een financieel voordeel over voor de consument.

 

Meer keuze en betere prijzen in onze buurlanden

Naast het feit dat er door het verschil in belastingstelsel vaak een voordeel verbonden zit aan het importeren van een auto op financieel gebied, zijn er nog meer zaken die aantrekkelijk zijn aan het kiezen voor een auto uit het buitenland.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

 

Hoewel er in Nederland duizenden verschillende dealers zijn die vrijwel alle grote merken in het assortiment hebben, is het aanbod in vergelijking met bijvoorbeeld Duitsland relatief klein. Vooral wanneer het gaat om verschillende meer luxere uitvoeringen met meer features dan is de markt in Duitsland een stuk interessanter. Als gevolg hiervan, is ook het aantal relatief nieuwe tweedehandsauto’s een stuk groter en heb je gewoon meer te kiezen voor een betere prijs dan in Nederland.