Het vinden van een autoverzekering voor je Renault is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Dit geldt ook voor het switchen van de ene naar de andere verzekeraar, of het kiezen voor een ander pakket. Het kan aan te raden zijn om je huidige autoverzekering eens onder de loep te nemen. Met het verstrijken van de jaren is je auto ook ouder geworden – en dan kan het zomaar een feit zijn dat de verzekering die je nu hebt eigenlijk niet meer aansluit bij de leeftijd van de wagen. Het is bovendien mogelijk dat deze auto ook niet meer zo betrouwbaar is als vroeger. Kortom, alle reden om naast de basisverzekering ook eens de mogelijkheden van de aanvullende dekkingen te onderzoeken. 

Welke dekking(en) zoek je precies?

Elke basisdekking heeft als eigenschap dat deze het meest geschikt is voor een bepaalde leeftijdscategorie. Voor de WA geldt bijvoorbeeld dat het de beste keus is voor auto’s van 9 jaar en ouder. Dat komt omdat de reparatiekosten in veel gevallen niet meer opwegen tegen de waarde die de auto vandaag de dag nog heeft. De WA+ is voor wagens van 6 tot 9 jaar de meest aantrekkelijke optie, terwijl de All Risk het vaakst wordt gekozen voor auto’s vanaf gloednieuw tot en met 5 jaar. Uiteindelijk is het aan jou welke autoverzekering jou alles biedt wat je zoekt. Is dat alleen het vergoeden van schade die je berokkent aan anderen, dan heb je voldoende aan de WA. Wil je graag verzekerd zijn tegen alle mogelijke schade, ook die aan je eigen auto, dan is de All Risk hierop het antwoord. 

Dit biedt de All Risk Renault verzekering

Kies je bijvoorbeeld voor de All Risk als Renault verzekering, dan ben je goed gedekt tegen schade in de vorm van onder andere het krijgen van een botsing op de weg met een dier. Dat kan gaan om een wild dier dat plots de weg oversteekt, of een vogel die ineens tegen je voorruit aan vliegt. Zo’n klap kan verstrekkende gevolgen hebben, tot zelfs het total loss rijden aan toe. Iets anders wat je niet in de de hand hebt maar toch steekt vaker gebeurt, zijn natuurrampen. Denk aan storm, hagel, heftige regenval of een aardbeving. Met de All Risk op zak ben je ook hiertegen verzekerd. Mocht je bijvoorbeeld op een gladde weg plotseling omslaan met de auto of te water raken, dan zit je eveneens goed met dit pakket. 

Deze aanvullende verzekeringen kunnen de moeite waard zijn 

Heb je je verdiept in de basisverzekeringen, dan kan het ook de moeite waard zijn om de aanvullende dekkingen door te nemen. De aanvullende verzekering waarvoor vaak wordt gekozen, is de inzittendenverzekering. Hiermee zijn zowel jijzelf als jou passagiers verzekerd tegen (letsel)schade tot een bedrag van maximaal €1 miljoen. Hiervoor betaal je maar enkele euro’s meer per maand. Ook kan het raadzaam zijn om Pechhulp als extra pakket af te sluiten. Hiermee profiteer je 24/7 van de juiste hulp bij pech. Denk aan het ter plekke vervangen van een lekke band tot het regelen van vervangend vervoer indien de auto naar een garage weggesleept moet worden.