Sta jij aan het begin van een nieuw avontuur omdat je een foodtruck gaat beginnen? Wil je ontdekken of het marktleven iets voor jou en jouw producten is? Of is het werken op wielen jou welbekend, maar is je huidige verkoopwagen toe aan vervanging? In alle gevallen sta je voor de keuze tussen het huren, tweedehands kopen of nieuw kopen van een verkoopwagen. Daarover lees je in dit artikel meer.

Nieuw kopen
Het grote voordeel van een nieuwe verkoopwagen aanschaffen: je kunt deze helemaal op maat laten maken voor jouw onderneming. Dit betekent dat het ontwerp heel precies afgestemd kan worden op jouw bedrijf en productaanbod. Denk daarbij niet alleen aan de uitstraling van de wagen maar ook aan de inbouwapparatuur en indeling. Met de juiste lay-out en benodigdheden zul je het meest efficiënt kunnen werken vanuit jouw rollende onderneming. Hoewel dit een heel aantrekkelijke optie is, blijft het nadeel natuurlijk het prijskaartje dat hangt aan een gloednieuwe verkoopwagen op maat.

Tweedehands kopen
Ben je een startende ondernemer? Dan beschik je misschien niet over het budget om direct een nieuwe verkoopwagen aan te schaffen. Een verkoopwagen occasion kan dan uitkomst bieden. Een tweedehands wagen vraagt om een kleinere investering. Daarbij is zo’n verkoopwagen vaak direct klaar voor gebruik. Ben je op zoek naar een kaaswagen, snackwagen of viskraam? En wil je een aanhanger of een zelfrijdende verkoopwagen? Je bent bij het vinden van de juiste tweedehands wagen afhankelijk van het actuele aanbod. Dat is een nadeel, maar gelukkig valt er over het algemeen wel wat te kiezen. Ben je nieuw in de wereld van de verkoopwagens? Verken je opties dan goed en laat je eventueel voorlichten door een specialist.

Huren
Naast het aanschaffen van een marktkraam of verkoopwagen kun je er ook voor kiezen om een wagen te huren. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn wanneer je bijvoorbeeld wilt verkennen of het werken op markten, feesten of festivals bij jou en je productaanbod past. Verder kan het huren van een marktwagen een praktische oplossing zijn. Bijvoorbeeld wanneer je jouw eigen wagen even niet kunt gebruiken vanwege een reparatie. Of wanneer je tijdelijk een extra verkoopwagen nodig hebt.

Verkoopwagen kiezen
Er zijn allerlei factoren die meespelen bij het kiezen tussen een verkoopwagen huren, een nieuwe wagen aanschaffen of het kopen van een occasion. Eén van de grootste factoren is natuurlijk het budget dat je te besteden hebt. Daarnaast moet de verkoopwagen passen bij jouw onderneming en nauw aansluiten jouw food of non-food producten. Ook de termijn waarop je de wagen nodig hebt zal meespelen bij het maken van een keuze. Wil je graag advies, dan kan een verkoopwagen specialist met je meedenken.